Legemad

14 mar

Legemad

 

 
Børn elsker at efterligne den hverdag de kender. Legetøj som legemad, legekøkkener  og købmandsbutik er gode legeredskaber som tilskynder børns fantasi og virkelighedsopfattelse. Denne form for rollelege udvikler børns sociale færdigheder, idet de gennem legen lærer at lytte til hinanden, dele med andre – samarbejde  – og de lærer empati. De begynder at få en forståelse for hindens grænser og ønsker, de lærer at udvise medfølelse. Derfor må man som forældre ikke undervurderer vigtigheden af denne form for rollelege. Mange rollelege er direkte skildringer af børnenes kendte  hverdag sammen med familien. På den måde oplever børn også at få en større forståelse af sig selv, ved at gennemleve velkendte hverdagssituationer med andre børn, for at se og lærer af deres reaktioner. Problemet er bare at mange af disse rollelege og legeredskaber henvender sig i stor stil til piger. Forældre har endda også en klar opfattelse af at legekøkkener og dukkelege er forholdsvis pigelege. Men legetøjet fungerer også som pædagogiske redskaber. Både piger og drenge kan lærer meget gennem rollelege. Det vigtigste som sagt er at de udvikler en selvforståelse – ‘hvem er jeg’
Legemad som legeredskab i købmandsbutik – legen udvikler både sociale færdigheder og kognitive færdigheder.
Her er et stort pædagogisk værktøj at hente. Børn kan gennem legen lærer matematiske færdigheder og få en forståelse for penge – ‘hvad koster tingene‘.
Et godt legeredskab her er også et  legetøj kasseapparater med  scannere på og en pose lege penge og mønter. I legen til de mindre børn kan man snakke om legemadens farver, former og navn. Og begyndende talforståelse. De lidt større børn vil have glæde af at snakke om priser, lægge sammen og trække fra.

 

 

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: