Tænk miljø,sikkerhed og brug hoved når du handler legetøj

14 feb

Wonderworld er et kendt kvalitetsmærke, hvor der ikke alene tænkes på selve produktet og legeværdien. Her tænkes især på bæredygtigheden og miljøet. Her får barnet et rigtigt kvalitetsprodukt, hvor der er taget hensyn til miljøet gennem hele processen.

Mange forældre har det indtryk at trælegetøj er kedeligt i farver og stil, især legeværdien er lav, fordi legetøjet ikke gør noget for barnet. Det er desværre en misforståelse som heldigvis mange kvalitetsbevidste forældre har fået øjne op for. Det forholder sig faktisk stik modsat, trælegetøj har en utrolig høj legeværdi, og som det tydeligvis fremgår af hele Wonderworld serien så er den kombineret med et charmerende design og lækker kvalitet, hvor der ikke er brugt kemi. Alene dette skulle være argument nok til at vælge trælegetøj frem for plastic legetøj fyldt med farlig kemi, som vores børn kommer ind i munden. Og som forældre ved vi jo godt at det ikke kun er de små babyer, der kan finde på at komme et stykke legetøj i munden. Noget legetøj er jo ligefrem fremstillet, så det falder barnet naturligt at komme det i munden, når det leger. Børn der fx leger mor, far og barn, finder da hurtigt dukkens tilbehør i form af sutter eller sutteflaske fremstillet i plastic med indhold af hvad? Tænk over det næste gang du rydder op på dit barns værelse, hvor meget plastic legetøj har mit barn egentligt – hvor meget har jeg igennem det sidste stykke tid smidt ud?

For at vende tilbage til legeværdien, mange forældre har den holdning at trælegetøj er kedeligt, fordi barnet har brug for at legetøjet kan sige og gøre noget. Ja klart er det spændende at det siger og gør noget, men bemærk lige hvad det gør for barnet. Rigtigt nok synes barnet det er sjovt – men i hvor lang tid? Når man fx giver drengebørn en legetøjsbil, der selv kan køre, laver mange seje lyde og larmer. Hvad sker der så i legen med drengen, ja han står op med en ting i hånden, som styrer legetøjsbilen, med andre ord drengen er blevet passiv i legen.

Får drengen derimod en legetøjsbil i træ, der ikke er fjernstyreret, eller udstyret med div. Lyde – hvad sker der så, drengen vil lege med bilen i første omgang køre den frem og tilbage, herefter begynde at lægge lyde til, lige pludselig har legen taget over. Drengen løber rundt i rummet, bilen kan køre både på væggen, møblerne den kan endda flyve. Undervejs får den også menneskelige egenskaber og kan slås med andre biler, drengen er blevet en del af legen og bruger sin fantasi i legen. Lad fantasien få vinger!

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: