Drengelegetøj eller pigelegetøj hvor forskellige er vi når det kommer til stykket?

14 feb

Dukke fra det populære kvalitetsmærke RubensBarn. RubensBarn er oprindelig designet i Sverige, men i dag hvor produktionen af de kære dukker med unikke udtryk, er blevet så efterspurgte, bliver de fremstillet i Thailand. RubensBarn oplyser at fremstillingen af deres dukker er under gode arbejdsvilkår, hos et familieejet firma. Alle dukker bliver broderet i hånden, derfor har de alle et helt unik ansigtsudtryk – ikke en dukke er helt ens. Den nyeste dukke på stammen er denne kære babydukke, som kommer i flere designs. Igen er der lagt vægt på at dukker ikke kun er pigeleg. BabyRubensdukker kommer i både pige og drenge udgaver. Den har en realistisk babystørrelse på 50 cm. Alle babydukkerne har et navn, den på foto hedder Emma.


At RubensBarn er for alle vidner de mange plejehjem som rent faktisk bruger dukkerne til demente mennesker som har et afsavn. Deres ansigtsudtryk appellere altså både til børn og voksne, man bliver hurtigt forelsket i de mange dukker med hver deres størrelse og udtryk. Dukkerne er dejlige bløde og et lækkert alternativt til de ellers så traditionelle plastics dukker, som jo er lavet af blødt plastic, som kan indeholde skadelige stoffer for dit barn. At lege med dukker er en god leg der udvikler barnet både følelsesmæssigst/ socialt og motorisk. Derfor burde det ikke være en kønsopdelt leg. I mange legetøjsbutikker er legetøjet inddelt efter køn/ pigelegetøj og drengelegetøj. Pigelegetøj er div. Lyserøde udgaver af dukker og tilbehør. Hvor drengelegetøj er mørkt og farligt og larmende. Er det rigtigt at opdele legetøj i køn. Pigelegetøj i store legtøjsbutikker omfatter også legekomfur, legekøkken, div. Tilbehør til den lille husdame. Hvor drengelegetøj er helte, politibetjente, farlige væsner m.m.
Hvad er det for nogle roller vi giver vores børn?
Der er ingen tvivl om at drengeleg og pigeleg er forskellige. Men hvad opdrager vi vores børn til gennem leg. Er man på besøg i en børnehave, så ved kort at observere børnene, så leger drenge og piger sammen, drengene er gerne med i køkkenlegen, eller dukkelegen. Pigerne elsker også bilerne, de farlige dinosaurser, kuglebanerne og ridderborgen. Hvorfor er det så, når vi køber legetøj, at det bliver så ultra lyserødt og dukkeagtigt til pigerne, og til drengene farligt, blodigt og krigerisk? Er vi som forældre bange for at ens drenge leger med dukker, eller falder det pigerne helt naturligt at kaste sig over legetøj, der giver dem en omsorgsrolle?

Reklamer

En kommentar to “Drengelegetøj eller pigelegetøj hvor forskellige er vi når det kommer til stykket?”

  1. Dukker og Bamser april 17, 2011 hos 12:06 pm #

    Vi er ikke så forskellige når det kommer til stykket. Det er mere når børnehaverne handler drengelegetøj og pigelegetøj , de skal prøve at købe legetøj der er til begge køn.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: