At begynde i børnehave

14 feb

Hvem sagde at dukker kun er for piger – disse søde lær – med – dukker er både til piger og drenge. Ideen bag dukkerne er at de skal lære barnet hurtigere at blive mere selvstændig med hensyn til at tage tøj af og på. Dukkerne lærer børn at knappe en knap, binde deres snørebånd og lyne en lynlås på en sjov og lærerig måde. Samtidig er de udført i et kært design som appellerer til de mindste, og det falder helt naturligt at lære de basale færdigheder, der skal til, for at blive mere uafhængig af de voksnes hjælp. Dukkerne er bløde og ser venlige ud – lige til at kramme. Den perfekte gave til børnehavebarnet, en god gaveide til det barn som skal starte i børnehave, så overgangen glider lettere. Her får barnet en ’ven’, som minder den om hjemmet, og kan samtidig øve sig på at tage tøjet af og på. Når man starter i børnehave sker der mange ting i det lille barns liv. I de fleste tilfælde har barnet været i vuggestue/ dagpleje – når børnehavetiden nærmer sig, er han blevet vant til de voksne i den pasningsordning man har. Så det er et stort skridt at begynde i børnehave, for at gøre overgangen lettere er her en række tips:
Det er vigtigt at forberede barnet positivt. Læs her hvordan:
Snak kun positivt om børnehaven. Fx hvis barnet er ked af det, når I snakker om at skulle begynde i børnehave, så ynk ikke barnet, og sig, ’’det er også noget værre noget med den børnehave’’, giv aldrig barnet ret i at børnehaven er dum. Fortæl om de positive ting, kender barnet fx nogen børn i børnehaven, kan man sige’’ jeg ved du er glad for din dagpleje, men nu skal du jo i børnehave ligesom…’’

Lån bøger om børn der går i børnehave, spørg gerne om hjælp på biblioteket, de har mange bøger om dette emne, hvor man sammen med barnet kan læse om andre børns tanker om at skulle starte i børnehave. Det er en god hjælp for børn, da bøgerne altid viser at det kan være svært i starten, men man falder hurtigt godt til.

Aftal besøgsdage inden opstart. Er det muligt at lægge et par fridage inden dit barn skal begynde i børnehave, så aftal med børnehaven at I kommer på besøg. Bliv sammen med barnet hele tiden den første gang. Aftal allerede dagen efter et nyt besøg, hvor du går fra dit barn en times tid, så barnet bliver ok med at også her kommer du igen. Aftal endnu et besøg hvor du bliver væk enkle timer, så barnet gradvis vender sig til sine nye omgivelser.

Køb nogle nye ting som barnet skal bruge i børnehaven, så barnet får nogle positive forventninger om at starte. En ny ven (bamse eller dukke) som kan følge med barnet i børnehaven og trøste hvis man savner mor. Ny madkasse og drikkedunk giver også gode forventninger. En børnehavetaske.

Reklamer

En kommentar to “At begynde i børnehave”

  1. kaninreklame februar 19, 2011 hos 4:22 pm #

    Serien Emmasverden har er utrolig flot.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: